Zaaiui rood - Brunswijker
Zaaiui rood - Brunswijker
De Brunswijker is een platronde ui, die prima geschikt is voor lange bewaring. De rode ui is wat scherper van smaak dan de gewone gele ui. U kunt deze rode ui rauw eten bijvoorbeeld in een salade, maar ook gebakken of gekookt is hij erg lekker in een gerecht!
Deze rode zaaiui heeft een dieprode/paarse schil waarbij de schil net iets dunner is dan die van de gele ui. De zaaiui houdt van een vochtige grond. De zaaiui is namelijk een echte donkerkiemer waardoor u de grond continue vochtig moet houden. Vanaf maart kunt u al beginnen met dun zaaien direct in de vollegrond. Het zaaien gebeurt op regels met een afstand van 25 cm en een plantafstand van 15 cm. Het zaad dient u goed af te dekken en na opkomst niet al teveel uit te dunnen. Bemest de grond licht en met voorkeur met compost. U kunt de rode zaaiuien oogsten als het lof is afgestorven. De uien moeten nog wel ongeveer één week op het veld worden nagedroogd.
Specificaties:
- Aantal zaden: ca. 525
- Kiemduur in dagen: ca. 18
- Zaaitemperatuur: 15 ºC
- Rijafstand: 15 cm
- Diepte zaad in de grond: 0,5 cm
- Zaaien in vollegrond: maart t/m mei
- Oogsten: juli t/m september